About us

Illyria Sporthorses sijaitsee eteläisessä Itävallassa Carinthian osavaltiossa aivan Wolfsberg nimisen kaupungin kupeessa. Maisemaa halkovat Alppien lisäksi suuret järvet ja kaunis alue houkutteleekin puoleensa kesälomalaisia. Illyrian tilukset on rakennettu vanhan Illyrier Schlossin maille ja legendan mukaan paikka on saanut nimensä muinaisten illyrialaisten mukaan. Nykytiedon valossa näyttää kuitenkin siltä, että nimi on peruja Rooman valtakunnan ajoilta, jolloin eteläinen Itävalta oli osa Illyrian provinssia.

Tilusten ehdoton sydän on vanha kivilinna, jonka länsisiipeen on rakennettu tallihenkilökunnan ja omistajan yksityistilat, kun taas itäsiivessä sijaitsevat hevostallit. Tammatallissa on paikkoja kaikkiaan kahdellekymmenelle hevoselle ja oritallissa karsinoita on viidelletoista ratsulle. Tallin maille on rakennettu kaksi ulkokenttää ja maneesi, joiden arkkitehtuuri mukailee linnan keskiaikaista tunnelmaa. Koska Illyrian hallussa oleva maa-alue on suuri, on hevosille rakennettu toistakymmentä suurta tarhaa ja laidunta, jotka reunustavat tallin maita.

Our Team

Illyria Sporthorsesin omistaa brittiläissyntyinen Pomona "Poppy" Meyer os. Everleigh yhdessä saksalaisen miehensä Alaric Meyerin kanssa. Molemmilla on pitkä ja vaiherikas historia puoliveristen parissa; Poppyn vanhemmat omistavat yhden Britannian suurimmista puoliverisiittoloista Everleigh Acresin ja Poppy on nuoresta saakka harrastanut ratsastusta ja perehtynyt hevosjalostukseen. Alaric puolestaan on ammattiratsastaja, joka on edustanut Saksan maajoukkuetta jo usean vuoden ajan.

Poppyn ja Alaricin lisäksi Illyrian leivissä työskentelevät itävaltalaiset kilparatsastajat Michael "Mike" Bergen ja Luther Baumann. Miken pääasialliseen työnkuvaan kuuluu kouluttaa Illyrian nuoria hevosia ja mies on yleensä myös se, joka kilpailee kouluttamillaan nuorilla hevosilla niiden ensimmäiset vuodet. Mike on rauhallinen ja pitkäpinnainen mies, jolla on erinomainen silmä, mitä tulee nuoriin ja kokemattomiin kilparatsuihin. Miehen vähäeleinen ja rauhallinen ratsastustyyli on myös ollut vihreiden ratsujen mieleen. Luther Baumann puolestaan osallistuu hevosten treenaamiseen ja kilpailee muutamalla Illyrian hevosella kansainvälisellä tasolla.

Tallitiimiin kuuluvat myös hevostenhoitajat Katie White, Sandra Weber, Hans Krause ja Anna Schmidt. Illyrian tallimestarina ja päävalmentaja toimii saksalainen Frank Schwimmer, joka on tehnyt jo useita vuosia yhteistyötä Poppyn kanssa. Frank on aikaisemmin toiminut muun muassa brittiläisen puoliverisiittolan Skurvashin valmentajana.

Erityisen maininnan ansaitsevat myös Illyrian vierasratsastajat Nando Brandão, Olivia Nilsson ja Dante Lombardi. 25-vuotias Nando on reipas portugalilaisnuori, joka aloitti uransa Illyriassa kuusi vuotta takaperin. Harjoitusratsastajaksi alun perin palkattu Nando oli kuitenkin niin taitava hevosten käsittelijä, että nuori mies istutettiin nopeasti parempien hevosten selkään ja tuupattiin kilparadoille. Kaksi vuotta sitten Nando perusti oman kilpatallinsa Portugaliin, mutta mies kilpailee edelleen satunnaisesti Illyrian hevosilla.

Olivia Nilsson on puolestaan ruotsalaislähtöinen kolmikymppisiään lähenevä vaaleaverikkö. Olivia suoritti Illyriassa hevosvalmentajan ammattitutkinnon työharjoittelua ja samalla nainen myös tutustui nykyiseen puolisoonsa, italiaiseen Dante Lombardiin, joka oli niin ikään työharjoittelukomennuksella Illyriassa. Parivaljakko on hiljalleen aloittanut oman valmennustallin pyörittämistä Itävallan pohoisosassa, mutta molemmat kilpailevat edelleen satunnaisesti Illyrian hevosilla kansainvälisellä tasolla.