Gothminister

 • Trakehner-ori
 • Syntynyt 11.12.2007 (17-vuotias)
 • Säkäkorkeus 168cm
 • Rekisterinumero VH04-021-4579
 • Omistaja Poppy Meyer (VRL-01272), Illyria Sporthorses
 • Kasvattaja James Widgeon (Saksa)
 • Kilpailee rataesteillä tasolla 160cm
 • Characteristics

  Saksalainen pikkuilkeydenkauppias Coren on saanut hoitajat lyhyessä ajassa harmaantumaan päälaelta käsin. Orin perusjippoihin kuuluvat muunmuassa tallikäytävälle karkailu, tarhasta luikerteleminen ja hoitotarvikkeiden terrorisointi. Ennen kuin henkilökunta tajusi orin olevan uhka harjaämpäreille, niitä muotoutui uuteen uskoon puolisen kymmentä kappaletta. Tarhasta Coren karkaa pääasiassa aidan yli hyppäämällä, mutta silloin tällöin ori onnistuu huiputtamaan hoitajaansa ja luikahtamaan portin raosta, kun varomaton kaksijalkainen on kääntänyt orille selkänsä portin salpaamista varten. Karsinan oven unohtuessa lukitsemattomaksi Coren käyttää tilaisuutta häikäilemättä hyväkseen ja lähtee seikkailemaan pitkin tallikäytäviä. Yleensä Corenin löytää sieltä, missä syömäkelpoista tavaraa säilytetään, sillä ori on kovasti makean perään.

  Toisinaan hieman levottomaksi heitäytyvä Coren ei aina jaksa junnata rauhassa paikallaan, vaan kesken hoitotoimenpiteiden ori saattaa saada hommasta tarpeekseen ja pyörähtää karsinassa ympäri takalisto hoitajaa päin. Turvallisin ja ehdottomasti helpoin tapa Corenin suhteen on kiinnittää ori kahdelta puolelta kiinni tallikäytävälle, jolloin on sentään olemassa pieni toivonkipinä, että Coren mahdollisesti pysyy edes joten kuten aloillaan. Pintelit ja muut mahdolliset jalkasuojat, joiden laittamisessa kuluu aikaa ovat hoitajalle painajainen, kun kyseessä on Corenin varustaminen. Kun orin levoton luonto alkoi valjeta tallihenkilökunnalle, siirryttiin hankalista pinteleistä ja patjoista tarralla kiinnitettäviin suojiin, joiden laittamisessa ei kestä puolta päivää.

  Gothminister on energinen ori, joka toisinaan painaa kuolaimelle toden teolla. Ori vaatii säännöllisesti ja runsaasti liikuntaa, jotta se saa purettua kaiken ylimääräisen energiansa. Jos ori on jostain syystä seisonut tallissa useamman päivän, paras tapa välttää käsivarsien repeytymistä muusta ruumiista on juoksuttaa Corenia ennen ratsastastusta liinassa. Erinomaisen peruskoulutuksen saaneena Coren ottaa vaarin annetuista avuista, orissa ei liiemmin juntin vikaa ole. Ori on luonnostaan eteenpäinpyrkivää sorttia, mutta silti järki pysyy kädessä vaikka kyseessä olisivatkin Corenin rakastamat esteet.

  Esteillä ihailtavaa tarkkaavaisuutta ja kuuliaisuutta ratsastajaansa kohtaan osoittava Coren on saanut verenperintönä loistavat hyppylahjat. Puomien kanssa erityistä varovaisuutta osoittava Coren hyppää jokaisen esteen tarkasti, ilmavaraa ei liiemmin esteen ja kavioiden väliin jätetä, mutta ei puomia kyllä lykätä kannattimiltaankaan alas. Eteenpäinpyrkivyytensä ansiosta radalla nopea Coren on uusintaradoilla varsinainen peto, sillä aikaa ei tuhlaannu ilmaviin hyppyihin tai laiskanpulskeaan liikehdintään esteiden välillä. Loistavista ominaisuuksistaan huolimatta Gothministerilläkin on heikko kohtansa. Ori melko kookas ja lisäksi isolaukkainen, joten ori ei aina tuumaa mahtua ahtaiden sarjojen väliin toivotulla tavalla. Coren onkin ehkä enemmän ulkokenttien ratsu, sillä sisäradoilla tilaa on yleensä huomattavsti vähemmän kuin ulkona. Osaavan ratsastajan käsissä Coren soveltuu toki molemmille kentille, sillä ori ei liiemmin vedä pultteja suuresta ja meluisasta yleisästä.

  Pedigree

  i. DARK SECRET evm
  tummanruunikko, 167cm
  ii. DETROIT
  tummanruunikko, 167cm
  iii. WIZARD'S DREAM
  iie. MYSTICISM
  ie. REQUIEM IV
  tummanrautias, 162cm
  iei. ABSURD DETERIORATION
  iee. AS YOU BLEED
  e. HOLLOW BELIEFS evm
  punaruunikko, 162cm
  ei. MORBID REFLECTIONS
  tummanruunikko, 168cm
  eii. BLEED YOU DRY
  eie. BURNING SICKNESS
  ee. SIX FEET UNDER
  punaruunikko, 163cm
  eei. KILLTECH
  eee. HACKZELL

  i. Dark Secret on Saksassa asuva, 167cm korkea tummanruunikko trakehner ori. Ori on kilpaillut vaihtelevalla menestykellä esteratsastuksen parissa ja tammanomistajat ovatkin kiinnostuneet orista vasta myöhemmällä iällä. Vaikka ori itse ei mikään kilparatojen kirkkain tähtönen olekaan, ovat orin jälkeläiset olleet verrattain tasokkaita yksilöitä.

  ii. Detroit on ori, joka muutamia vuosia sitten oli jokaisen trakehnereista ja esteratsastuksesta kiinnostuneen ihmisen huulilla. Mikään legendaarinen ratatykki ori ei sentään ollut, mutta orin suoritukset ja erityisesti myöhemmin tehty oikeanlainen markkinointi nostivat Detroitin jalostusarvoa huimasti. Muutaman oikeaan paikkaan tehdyn hyvän suorituksen ja tärkeän kisan voittamine ovat olleet avainasemassa tämän orin menestykseen jalostuseläimenä. Nykyään ori viettää rauhallista elämää toimien nuorten ja lupaavien ratsastajien oppimestarina.

  iii. Wizard's Dream on Gothministerin isälinjassa vaikuttava, ei niin ruusuisella luonteella varustettu ori. WD:tä en kuvailisi ilkeäksi hevoseksi, mutta sen erittäin räjähdysherkkä luonne teki siitä aikoinaan erittäin vaativan hevosen käsitellä suuressa väenpaljoudessa. Tämän mustan orin tähtihetki parrasvaloissa ei suinkaan ollut jokin maailmankuulun estekilpailun voitto, vaan skandaali, jonka ori onnistui kehittämään eräiden kilpailuiden verryttelyalueella. Suurimmat ongelmat tämän orin kanssa syntyivät tammojen lähettyvillä, muuten Wizard's Dream oli kutakuikin normaalitasoinen hevonen käsiteltäessä.

  iie. Mysticism omaa sukutaulunsa puolesta kaikki mahdollisuudet menestyä esteratsuna, sillä tamman suku on pullollaan toinen toistaan kirkkaampia esteratojen tähtiä. Mysticismin lupaavasti alkanutta esteratsun uraa vaikeuttivat kuitenkin toistuvat loukkaantumiset ja lopulta tamma siirtyikin melkoisen nuorella iällä kokonaan siitoshevosen tehtäviin. Omistajanvaihdoksia tämän tamman ei tarvinnut kokea, sillä tamma kuoli muutama vuosi takaperin synnyintilallaan.

  ie. Requiem IV on nimi, josta trakehnereiden suvuissa ei voi saada tarpeekseen. Tämä rautias tamma on täydellinen pakkaus rakenteeltaan, eikä tamman kapasiteetissa estekentilläkään ole valittamista. Ruotsissa tällä hetkellä majaileva tamma on tehnyt vakuuttavan uran kansainvälisillä esteradoilla pääasiassa Henrik Adolfsonin ratsastamana. Säyseäluontoinen tamma on näyttänyt kyntensä myös siitostammana, mitä tulee jälkeläisten korkeaan laatuun. Siitostamman uraa ovat kuitenkin varjostaneet useat vaikeat tiineydet ja tamma on luonut varsoistaan kolme kappaletta.

  iei. Absurd Deterioration on kaikkea sitä, mitä valioluokan estetykiltä voi toivoa. Tämä rautias 170cm korkea trakehner ori on ottanut osaa moniin arvostettuihin esteratsastuskilpailuihin ja maailmanmestaruuskisoissa ori on parhaimmillaan yltänyt neljännelle sijalle. Ratsuna orin on kehuttu olevan unelmatapaus, sillä kilpailuhermot ovat tällä orilla olleet rautaiset. Sveitsistä lähtöisin oleva ori on ollut maajoukkueensa ykköstykki aina ensimmäisistä arvokisoistaan lähtien. Kuten arvata saattaa, ori on myöhemmällä iällä ollut enemmän kuin haluttu siitosori ja jälkeläisiä orilla onkin useampi sata.

  iee. As You Bleedin ei voi kehua olleen samantasoinen kisatykki kuin edellä mainitun Absurd Deteriorationin. Tamman omistajat eivät ole varsinaisesti olleet mitään Roope Ankkoja, joten tamman elämäntehtävään tuntuukin kuuluneen saattaa maailmaan yksi tasokas jälkeläinen, jonka tamma onnistuikin tekemään. As You Bleed varsoi ainoan jälkeläisensä maailmankuulusta orista Absurd Deteriorationista ja Requiem IV tulikin olemaan kaikkea sitä, mitä sen omistajat tammalta toivoivatkin. Suvultaan As You Bleed ei ole pöllömpi tapaus, mutta tamma itse ei ole yltänyt kansallisen tason kilparatsuksi, mikä voi hyvin johtua myös tamman ratsastajien tasosta.

  e. Hollow Beliefs on Englannin hernerokkasumussa koko ikänsä asustanut punaruunikko trakehner tamma. Hollow on kisannut omassa maassaan hyvälläkin menestyksellä niin este-, koulu-, kuin kenttäratsastuksenkin parissa, mutta maailmanlaajuisesti tamma ei ole niittänyt sen kummempaa menestystä. Lilac Warmbloodsin suuressa siittolassa asustava tamma on varsonut toistaiseksi kolme kertaa. Ainut tämänhetkinen orivarsa, Gothminister, asustaa Pryan Stallionsissa.

  ei. Morbid Reflections on tummanruunikko 168cm korkea pahapäinen trakhener ori, joka pitää huolen siitä, ettei oman Gothimisterimme sukupuu ole täynnä pelkästään säyseitä kisatykkejä. 150cm radoilla kisannut ori oli sinällään oikea ilmestys, sillä kieltämättä tämä ori on yksi ulkoisesti näyttävimmistä oreista, joita olen elämäni aikana onnistunut näkemään. Luonteensa puolesta enemmän mainetta niittänyt ori ei ole kuitenkaan aivan niin hullu, kuin orista liikkuvat huhut antavat ymmärtää. Henkilökohtaisesti uskon orin omistajien heittäneet bensaa liekkeihin ajatellen, että kaikki julkisuus on hyvästä. Aivan metsään tämän ajatuksen kanssa ei ole menty, siitä kielivät Morbid Reflectionsin hurjat jälkeläismäärät.

  eii. Bleeding You Dry ei ole mitä ilmeisimmin saavuttanut sen kummempaa menestystä kilparadoilla, sillä orista ei juurikaan ole tietoa saatavilla. Pitkään kestäneen tietojenmetsästyksen jälkeen kuitenkin selvisi, että ori on ollut väriltään mustanruunikko ja säkäkorkeus hevosella on ollut 166cm. Orin viimeisimmän omistajan tiedetään olleen ruotsalainen Mikael Haegmann.

  eie. Burning Sickness on kuvankaunis ruunikko trakehner tamma, joka kuoli varsin nuoressa iässä vaikeaan ähkyyn. Jälkeläisiä tamma kerkesi saamaan vain yhden, Morbid Reflections nimisen orin. Tamma kerkesi startata muutamia kertoja niin koulu- kuin esteratsastuskisoissakin sijoittuen lupaavasti. Vaikea jalkavamma pakotti nuoren nousutähden kuitenkin vetäytymään kisakentiltä ja niinpä tamma kerkesi varsoa ainoaksi jääneen jälkeläisensä ennen lopetuspäätöstä.

  ee. Six Feet Under ei ole koskaan näyttänyt turpakarvojaan esteradoilla, tästä huolen on pitänyt tamman synnynnäinen jalkavamma. Esteratsastuksen ollessa täysin poissuljettu vaihtoehto, siirtyi tamma kisaamaan kevyesti kouluratsastusta Va B -tasolla. Koska tamman kanssa täytyi olla alituiseen valppaana mahdollisesti oireilevan jalan vuoksi, ei Six Feed Under pystynyt luomaan tasapainoista kisauraa, vaan tamma nähtiin silloin tällöin ottamassa osaa erinäisiin kilpailuihin. Kansan mieliin tamma ei ole jäänyt juurikin sen epäsäännöllisen kilpailu-uran vuoksi.

  eei. Killtech on jälleen kinkkisempi tapaus Gotministerin sukupuussa, sillä tiedonmurusten löytyminen orista tuntui mitä mahdottomimmalta tehtävältä. Perustan tietoni tälläkertaa huhupuheisiin, sillä en saanut orista ainuttakaan vedenpitävää dokumenttia käsiini. Killtechin kerrotaan olleen väriltään musta tai mustanruunikko ja kokoa arvioidaan olleen 170cm tienoilla. Minkäänsortin kilpailu-uraa ori on tuskin tehnyt, sillä en onnistunut löytämään orista mainintaa edes vanhoja kilpailutuloksia selaamalla.

  eee. Hackzell on Abendroth Farmilla asustanut punaruunikko tamma. Suuren siittolan kasvatti on toiminut koko ikänsä siitostammana, saattaen maailmaan menestyneiden orien jälkeläisiä. Hackzell on tiettävästi toiminut tilan omistajan lasten opetusratsuna. Tamma on startannut muutaman kerran helpoissa kouluratsastusluokissa.