High-class show jumper breeding

Illyria Sporthorses kasvattaa hannoverin- ja holsteininhevosia sekä zangersheideja rataesteille. Kasvatustyömme perustuu vahvasti omiin linjoihimme ja siksi tuomme aktiivisesti uusia hevosia pääosin Saksasta, jolloin saamme monipuolisuutta sukulinjoihimme. Kasvatustyön tavoitteena on saada aikaan terveitä, hyvärakenteisia ja suorituskyvyltään huippuluokkaa olevia yksilöitä. Yhdistelmiä valitessa kiinnitämme huomiota etenkin hevosten kisamenestykseen ja rakenteeseen, mutta myös luonteeseen. Pyrimme esimerkiksi välttämään kahden kuuman tai luonteeltaan haastavan hevosen yhdistelmää jalostusohjelmassamme.

Hannoverien ja holsteinien jalostus pohjautuu Illyriassa suljetun kantakirjan menetelmään. Hyväksymme siitokseen vain hevoset, jotka edustavat edellä mainittuja kantakirjoja ja jotka myös polveutuvat puhtaista hannover- ja holsteinlinjoista. Sen lisäksi, että orin luonteen on täydennettävä tamman ominaisuuksia, vaadimme jalostukseen käytettäviltä oreilta hyviä kilpailutuloksia kansainväliseltä tasolta.

Zangersheidien kasvatuksessa hyväksymme jalostusohjelmaamme kaikki WBFSH:n listaamat kantakirjat. Kasvatustyön laadun varmistamiseksi vaadimme kuitenkin että orit, jotka edustavat jotain muuta kuin Zangersheiden kantakirjaa ovat riittävän laadukkaita siitokseen. Tämä tarkoittaa sitä, että orin on oltava palkittu ERJ:n laatuarvostelussa tai sillä on oltava hyviä tuloksia kansainvälisistä esteratsastuskilpailuista.

Lähtökohtaisesti pyrimme siihen, että zangersheide-varsan emä kuuluu aina rodun omaan kantakirjaan. Mikäli tamma edustaa jotain toista kantakirjaa, asetamme tammoille samat laatuvaatimuskriteerit kuin oreillekin. Illyrian zangersheide-jalostuksessa käytetään vieraista kantakirjoista ylivoimaisesti eniten hannovereja ja holsteineja, sillä vuosien hevoskokemuksen perusteella koemme, että kyseiset kantakirjat edustavat esteratsastuksen ehdotonta huippua.

Kasvattimme tunnistat etuliitteestä Illyrian. Hannoverinhevoset nimetään aina isälinjan mukaan huolimatta siitä, mikä on syntyneen varsan sukupuoli. Holsteininhevosten kohdalla nimeäminen riippuu siitä, mikä on varsan sukupuoli: orivarsat nimetään aina isänsä mukaan, mutta tammavarsojen nimeäminen on vapaampaa. Illyriassa pyritään kuitenkin, että holsteintammavarsat saavat vaikutteita nimeensä joko isältään tai emältään. Zangersheidet nimetään isänsä nimen alkukirjaimen mukaan ja tämän lisäksi hevoset saavat kantakirjatunnuksen Z nimensä perään.

Available stallions for breeding

Illyrian orit ovat tarjolla jalostukseen kun niiden kilpaura on saatu päätökseen. Menettelyllä pyrimme varmistamaan, että jalostukseen käytettävä ori täyttää laadukkaan siitoshevosen kriteerit. Astutuskyselyitä voi lähettää joko sähköpostitse tai ottamalla yhteyttä Keskustan chatin kautta.

Astutus tapahtuu joko Illyrian toimitiloissa siemennyksellä tai vaihtoehtoisesti voimme lähettää pakastespermaa kotisiemennystä varten. Mikäli astutus tapahtuu meillä, vastuueläinlääkärimme huolehtii tammojen kiimakontrollista sekä tiinehtymistarkistuksista.

The horses we have bred

Illyrian kasvattamat hevoset soveltuvat erinomaisesti vaativan tason kilparatsuiksi, sillä syntyneet yhdistelmät ovat tarkkaan harkittuja ja pyrimme yhdistelemään toisiaan täydentäviä sukulinjoja, jolloin lopputuloksena on korkealuokkainen esteratsu. Odotamme kasvateiltamme aktiivista kisauraa sekä myöhemmässä vaiheessa jalostuskäyttöä, mikäli hevonen on osoittautunut tarpeeksi laadukkaaksi. Myytävät kasvatit on listattu sivun oikeaan reunaan, mutta mikäli listoilta ei löydy miellyttävää yhdistelmää, myös tilausvarsojen tiedusteleminen on mahdollista. Ostotarjoukset ja muut kyselyt voi lähettää sähköpostiin osoitteeseen virtuaaliredwall@hotmail.com.

Hanoverians10/10/2021 Illyrian Don Quijote

i. Don Giovanni e. D'argent Omistaja Illyria Sporthorses

14/10/2021 Illyrian Black Irish

i. Bourbon Street e. Tokyo Omistaja Illyria Sporthorses

Holsteiners17/10/2021 Illyrian Marbas

i. Naberius e. Bella Ciao Omistaja Illyria Sporthorses

Zangersheide01/10/2021 Illyrian Pyrene Z

i. Pyrmont e. Coritani Omistaja Illyria Sporthorses

11/10/2021 Illyrian Orpheus Z

i. Oberon Z e. Je'taime Z Omistaja Illyria Sporthorses

27/12/2021 Illyrian Gordana Z

i. Gothminister e. Rotterdam Omistaja Illyria Sporthorses